Eerste braktiviteit “schimmel” op 4/5/15

Het opzet van deze samenkomsten – met wat woordspelerij BRAK-tiviteiten gedoopt – is simpel. Tijdens iedere samenkomst kaarten we een concrete en herkenbare problematiek of een actueel issue aan, dat we na een korte inleiding samen bespreken. Interactiviteit en uitwisseling van kennis en ervaring staan voorop! Hoe heeft een collega een bepaald probleem aangepakt? Wat waren de leerpunten? Welke best practices zijn er? Iedereen is welkom, deelname is gratis.
 
En welke concrete en herkenbare problematieken of actuele issues zijn dat dan wel? Voel je niet geremd en doe gerust een suggestie. Zelf bijten we de spits af.
 
De eerste BRAKtiviteit gaat door op 4 mei 2015 (van 10u tot 12u in het Stadsarchief Leuven, Rijschoolstraat 4/001) en is gewijd aan schimmel. Niet zelden rust er een zeker taboe op – niemand geeft graag toe dat er in zijn of haar archief sporen van schimmel terug te vinden zijn – maar de kans dat je er als archivaris mee geconfronteerd wordt, is reëel. En wat doe je dan? Hoe identificeer je de schimmel ? Hoe stel je een plan de campagne op om de schimmel te lijf te gaan? Welke afwegingen maak je? Hoe doe je dit zo kostenefficiënt mogelijk? Wie betrek je daarbij? … Stof tot discussie te over!
 
Inschrijven kan via http://tinyurl.com/q6nub6g, voor meer informatie over de activiteit kan je Petra Vanhoutte contacteren via 0496 78 30 48 of contact.brak@gmail.com Iedereen is welkom, deelname is gratis.
 
Het BRAK-bestuur
Wil je mee helpen duwen aan de archiefkar in Vlaams-Brabant en Brussel?  Wij zoeken versterking voor ons bestuur! Meer informatie via contact.brak@gmail.com
 

Plaats een reactie