Tweede brak-tiviteit “Selectie in de praktijk” op 10/09/2015

Na het succes van onze eerste BRAK-tiviteit over schimmel snijden we voor de tweede bijeenkomst een nieuw thema aan waar de meeste collega’s vroeg of laat mee te maken krijgen: het vernietigen van archief. Binnen de archiefwereld is er heel veel aandacht voor het waarderen van archieven en de bepaling van de selectietermijnen. Maar wat gebeurt er met het archief eens de beslissing is gevallen om over te gaan tot vernietiging? Hoe ga je met te vernietigen archief om? Haal je alles zelf door de shredder, doe je beroep op een externe firma of zijn er nog andere oplossingen? Hoe kan je garanties krijgen rond een correcte verwerking? En wie is verantwoordelijk voor de eindbeslissing? Rond deze en vele andere vragen hopen we een boeiende discussie te voeren met ervaringsdeskundigen en geïnteresseerden en we hopen dat jij erbij bent!

Het opzet van de BRAK-tiviteiten is simpel. We kaarten een concrete en herkenbare problematiek of een actueel issue aan, dat we na een korte inleiding samen bespreken. Interactiviteit en uitwisseling van kennis en ervaring staan voorop! Hoe heeft een collega een bepaald probleem aangepakt? Wat waren de leerpunten? Welke best practices zijn er? Iedereen is welkom, deelname is gratis.

Deze bijeenkomst vindt plaats op 10 september 2015 in het stadsarchief Diest (Grauwzustersstraat 10 te Diest) van 10-12u.

Inschrijven kan via http://tinyurl.com/nwmqxnw voor meer informatie over de activiteit kan je Petra Vanhoutte contacteren via 0496 78 30 48 of contact.brak@gmail.com. Iedereen is welkom.

Plaats een reactie