Derde brak-tiviteit “Help, mijn mailbox is ontploft” op 03/12/2015

Na twee succesvolle BRAK-tiviteiten rond schimmel en archiefselectie snijdt de laatste bijeenkomst van het jaar opnieuw een zeer herkenbaar probleem aan: e-mails. We kennen het allemaal: een hele dag worstelen we om onze mailbox onder controle te houden, maar de dag nadien puilt hij opnieuw uit. Sommige collega’s hebben schroom om e-mails te wissen, anderen verwijzen net voor hun vakantie zonder verpinken de hele mailbox naar de prullenbak. Jaarlijks verliezen we maar liefst 650 uur met dank aan onze mailbox. Reden genoeg voor de Vlaamse Overheid om 2015 uit te roepen tot ‘jaar van de e-mail’. Na een inleiding door twee ervaringsdeskundigen hebben we ongetwijfeld voldoende stof voor een boeiende discussie. Op welke manier worden e-mails binnen jullie organisatie beheerd of geklasseerd? Is een gemeenschappelijk klassement de oplossing? Of heeft uw organisatie (kleinschalige) oplossingen of toepassingen die jullie willen delen? Uw positieve én negatieve ervaringen kunnen van groot nut zijn voor uw collega’s.

Het opzet van de BRAK-tiviteiten is simpel. We kaarten een concrete en herkenbare problematiek of een actueel issue aan, dat we na een korte inleiding samen bespreken. Interactiviteit en uitwisseling van kennis en ervaring staan voorop! Hoe heeft een collega een bepaald probleem aangepakt? Wat waren de leerpunten? Welke best practices zijn er? Iedereen is welkom, deelname is gratis.

Deze bijeenkomst vindt plaats op 3 december 2015 in Het Depot (Gustaaf Levisstraat 45 te Vilvoorde) van 10 tot 12u.

Inschrijven kan via via http://tiny.cc/lfwk5x voor meer informatie over de activiteit kan je Petra Vanhoutte contacteren via 0496 78 30 48 of contact.brak@gmail.com Iedereen is welkom.

Plaats een reactie